13.04.2012

Vaniljedrømmer/vanilladreams


I dag kommer verdens beste vaniljecupcakes oppskrift. Hver gang man tar en bit er det som å spise en liten vaniljesky. I motsetning til sjokolademuffinsene fra forrige gang er disse lette som fjær uten noe som helst på. Om du vil kan du så klart ha på litt glasur eller smørkrem, men jeg liker disse best uten noe som helst.

Metoden jeg har brukt til å lage disse kalles for reverse creaming og er en bakemetode der man kremer smøret og ca 75% av det flytende med det tørre før man tar i egg og resten av det flytende. Den vanligste krememetoden er å først kreme smør og sukker for så å putte det andre i, men hvis du "reverse creamer" det skal det visstnok forhindre for mye gluten å danne seg som skaper store luftbobler. Det er absolutt ikke så komplisert som det høres ut som og det gir luftige og saftige cupcakes.

Disse cupcakes inneholder også kun eggehvite og ikke noe eggegule. Jeg har prøvd vaniljeoppskrifter som inneholder eggegule og jeg synes de blir tunge og smaker litt rart. Derfor anbefaler jeg alle å prøve denne oppskriften, som jeg fant her.


Vaniljecupcakes (gir ca 18 cupcakes) oppskrift herfra
3 eggehviter, romstempererte (størrelse L, ca 25 g pr eggehvite)
160 g melk, romstemperert
115 g usaltet smør, romstemperert
190 g mel
1 ss maizena
200 g sukker
2,5 ts bakepulver
2 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts salt

Vanillacupcakes (yields about 18 cupcakes) recipe from here
3 eggewhites, room temperature
160 g milk, room temperature
115 g unsalted butter, room temperature
190 g flour (if you're using cakeflour skip the corn starch)
1 tbsp corn starch
200 g sugar
2,5 tsp bakingpowder
2 tsp vanilla extract
1/2 tsp salt


Set the oven to 175 celcius/350 fahrenheit


Begynn med å blande eggehviten med 2 ss av melken og all vaniljeekstrakten. Miks det lett med en gaffel. Sett det så til side.

Start by mixing the eggwhites with 2 tbsp of the milk and all the vanilla extract. Mix lightly with a fork and set aside. Hell så alle de tørre ingrediensene i en bolle...

Put all the dry ingredients in a bowl...... og miks enten for hånd eller med en mikser til det er godt blandet.

... and blend by hand or mixer until it's well incorporated. Nå er det tid for reverse creaming. Ha i smøret og resten av melken. Det er veldig viktig at begge disse er ordentlig romstempererte.

Now it's time for the reverse creaming part. Add the butter and the rest of the milk. It's very important that both are at room temperature.Sett mikseren på lav hastighet og miks til smøret og melken akkurat har blandet seg med det tørre.

Set your mixer to low and mix until the butter and milk are just mixed with the dry ingredients.Miks så videre i 90 sek.

Then mix it for 90 sec.Etter 90 sekunder vil røren være godt blandet og det er da tid for neste steg,

After 90 seconds the batter will be well incorporated and it's time for the next step,men før det må vi huske å skrape ned sidene!

but before that we need to remember to scrape down the sides!Nå er det på tide å finne frem eggehvite blandingen som vi lagde tidligere. Den skal helles i røren i 3 omganger med 20 sekunders miksing på medium mellom hver gang. 

Now it's time to find the eggwhites mix we made earlier. We are going to add it 1/3 at a time, mixing for 20 seconds on medium between each addition.

Slik ser røren ut når den er ferdig. Fyll formene 2/3 fulle og stek på 175 i ca 10 - 15 minutter. De er klare når tannpirkeren kommer ut ren. 

This is what the batter looks like when it's done. Fill the liners 2/3 full and bake on 350 for about 10-15 minutes. They're done when the toothpick comes out clean.
Mmmmmm...

- Citona Marie

1 kommentar: